جستجوگر پیشرفته






موضوع : جشنواره جابربن حیان ,

پروژه جمع آوری

پروژه جمع آوری شامل مجموعه ای از اشیاء می شود که بر اساس شباهت ها و تفاوت ها گروه بندی شده و برچسب خورده باشند. جمع آوری می تواند پروژه خوبی برای دانش آموزان پایه های اول و دوم باشد.

نمونه هایی از پروژه های جمع آوری(  کلکسیون،با طبقه بندی) :

پرها                   

دانه های انگور             

تکه های پوست درختان                    

پوسته های تخم پرندگان

عدسی ها 

لانه های خالی حشرات  

فسیل ها                       

برگ ها               

ریشه ها

و...

نکته  :

طبقه بندی یک مجموعه را به سه طریق می توان انجام داد : 

الف- طبقه بندی براساس شباهت ها و تفاوت های ظاهری ( مثال : طبقه بندی مجموعه ای از سنگ ها به دوگروه صاف و ناصاف )

ب- طبقه بندی براساس نوع کاربرد ( مثال : طبقه بندی گیاهان از لحاظ کاربرد به سه گروه دارویی ، خوراکی و صنعتی )

ج - طبقه بندی بر اساس نوع عملکرد ( مثال : طبقه بندی تصویر در آینه ها و عدسی ها به حقیقی و مجازی )

 

تابلوی نمایش جمع آوری

*طرح طبقه بندی:

این طرح یعنی طبقه بندی شما براساس خصوصیات فیزیکی(رنگ -وزن-شکل)و نوع گونه یا محل کشف انجام گیرد.توجه کنید که حداقل دو نمونه برای هر دسته فراهم نمایید.شما می توانید مجموعه خود را روی تابلوی نمایش بچسبانید یا آن را روی میز قرار دهید

 

درباره تابلوی نمایش بیشتر بدانیم                                                                

برای نمایشگاه پروژه علمی لازم است یک تابلوی نمایش بسازید .هدف از ساخت تابلوی نمایش این است که خلاصه ای از کارتان را به شیوه ای چشمگیر با دیگران درمیان بگذارید . یک تابلو نمایش استاندارد دارای  سه دیواره است  و در حالت گشوده حداکثر cm120 طول و  cm90 ارتفاع دارد .
اطلاعات را مثل صفحه یک روزنامه سازماندهی کنید . بسته به نوع پروژه ای که انجام داده اید  نوشته های روی تابلو را آماده کنید و آنها را طوری روی تابلو بچسبانید که مستمعین بتوانند به سرعت و همزمان با توضیحات شما مسیر کارتان را از بالا به پایین و از راست به چپ دنبال کنند .
حداقل از قلم 16 برای نوشته های روی تابلوی نمایش استفاده کنید که از فاصلۀ چند قدمی به آسانی خوانده شوند . خوب است که برای زیرنویس عکسها و جدول ها از قلم کوچکتر استفاده کنید .
عنوان باید درشت ترین نوشته تابلو باشد و به آسانی از فاصله دور و از بیرون غرفه قابل خواندن باشد. عنوانی انتخاب کنید که کار شما را به درستی توصیف کند و در عین حال توجه افراد را به خود جلب کند.  
یک تصویر هزار کلمه حرف می زند ! از عکس ها برای توضیح روند کار و از نمودارها برای نمایش نتایج استفاده کنید . اما به خاطر داشته باشید که متن نوشته هایتان را روی عکس ها یا تصاویر نیندازید . چرا که این کار باعث می شود خواندن نوشته ها دشوار شود .
 
مواد و فنون ساخت تابلوی نمایش

 یک تابلو نمایشِ استاندارد سه دیواره دارد و به خوبی و بدون تکیه دادن می ایستد . تابلوی نمایش می تواند سفید ، سیاه یا رنگی باشد . جنس آن هم می تواند از مقوای محکم یا کارتن پلاست یا چوب و امثال این ها  باشد که به سهولت از بازار قابل تهیه است . می توانید تابلو را از یک کارتن بزرگ و محکم مثل کارتن یخچال بسازید تا برای شما مجانی تمام شود !
اطلاعاتی را که قرار است روی تابلوی نمایش بچسبانید ، روی کاغذ سفید بنویسید یا چاپ کنید . قبل از چسباندن هر ورقه روی تابلوی نمایش از غلط گیری آن مطمئن شوید . چسب های مایع برای چسباندن ورقه های کاغذ به تابلوی نمایش کارایی خوبی دارند . برای مواردی مثل عکسها که چسباندن آنها با چسب مایع مشکل است ، می توانید از چسب های نواری دو طرفه ( دو طرف آن قابلیت چسبیدن دارد ) استفاده نمایید .

رعایت نکات خلاقیتی در درست کردن تابلو می تواند به تابلوی شما جلوه ای ویژه بخشد.

مثلاْ به جای استفاده ازکاغذ های معمولی از کاغذهای مقوایی 65گرمی و یا110گرمی استفاده کنید ، چون موقع چسباندن به تابلوی نمایش کمتر چین و چروک می خورند .  کاغذهای مات  بر کاغذهای برّاق مزیت دارند چون کاغذهای براق باعث انعکاس نور و برق زدن تابلوی نمایش می شوند و خواندن مطالب آن را دشوار می کنند . برای برجسته کردن  و جذاب شدن نوشته های تابلوی نمایش می توانید از کاغذ رنگی استفاده کنید . شیوۀ مرسوم در این زمینه این است که نوشته را ابتدا روی کاغذ سفید پرینت می کنند و سپس آن را روی کاغذ رنگی می چسبانند(مقداری از کاغذ رنگی به عنوان حاشیه بیرون می ماند )یا بااضافه های کاغذ های رنگی به آن حاشیه دهید.



امتیاز :

برچسب ها : پروژه جمع آوری،طرح جابر،جابربن حیان،مدارس،ابتدایی،آموزش پرورش،بیرجند،ج , چگونه پروژه جابر بسازم،تهیه کلکسیون،جمع اوری و طبقه بندی ,
پروژه جمع آوری نوشته شده در پنجشنبه 1393/10/11 ساعت 1:49

ارسال نظر برای این مطلب

این نظر توسط رامین کسرائی کرمانشاه در تاریخ 1394/09/26 و 18:33 دقیقه ارسال شده است

با عرض سلام و ادب حضور همکاران گرامی -- بنده از اعضای گروه های آموزشی ، همچنین داور و مدرس و عضو کمیته کیفیت بخشی به طرح جابر بن حیان در استان کرمانشاه هستم . در صورت تمایل شما ، بنده مایل به اشتراک گذاشتن اطلاعات در این زمینه جهت استفاده از تجارب یکدیگر در بالابردن کیفیت این طرح هستم . تلفن همراه 09182771548
آذرماه 1394 ( دانش آموزان ساسر کشور جهت سوال در مورد طرح می توانند تماس بگیرند )


کد امنیتی رفرش





لینک دوستان
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به moalleman می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .