جستجوگر پیشرفته






موضوع : اطلاعات عمومی ,

(((عجایب و خواص هفت)))

 

 از میان تمام اعداد برای ما بعضی از انها زیباتر و دوست داشتنی ترند عدد هفت عددي است که شايد مثل همه ي عدد هاي ديگر در نظر بسیاری عادي جلوه کند اما نگرش ما وقتي تغییر میکند که نکاتی را درباره عدد هفت را بدانيم و ببينيم چه «هفت» هايي در زندگي ما وجود دارند و ما در گير و دار زندگي ماشيني و با بي تفاوتي از کنار آن ها رد مي شويم مثلا شايد جالب باشد که بدانيم:

 رنگين کمان داراي هفت رنگ است .            عجايب جهان، هفت تا هستند.(که به عجايب هفت گانه معروفند )

در يونان باستان، اسطوره اي با نام هفت خداي، در ذهن مردم نقش بسته است،         - شهر عشق، که دراشعار عطار آمدهاست،( هفت شهر) ميباشد، -          سوره ي مبارکه حمد، که اوّلين سوره ي قرآن کريم است، هفت آيه دارد.       -  - آسمان داراي هفت طبقه است.      - بهشت وجهنم هر کدام داراي هفت طبقه و درجه هستند       -  طواف خانه خدا هفت دور است،  

وقتي که مصري ها، بابلي ها و ديگر امت ها توانستند پنج سياره ي نزديک تر به خورشيد را بشناسند، با اضافه کردن ماه و خورشيد، به عدد هفت رسيدند و اين بر تقدس عدد 7 افزود  در قصه هاي کهن ، که تا زمان ما هم ادامه پيدا کرده است، صحبت از شهري مي شود که هفت برج و هفت بارو داشت،       -هفت آسمان و هفت دريا و هفت کشور،     - هنوز در زبان فارسي اندرز مي دهند « هفت بار گز کن يک بار پارچه کن ». اين جمله به معناي آن نيست که براي دقت کار و کم کردن اشتباه در اندازه گيري يا هر کار ديگري بايد درست 7 بار آزمايش کرد، نه شش يا هشت بار.
ايرانيان قديم در آيين زرتشت، اهورا مزدا را مظهر پاکي ميدانستند و براي او هفت صفت را بر مي شمردند و در

مقابل او اهريمن را پديد آورنده ي پليديها مي دانستند و مي گفتند در پيرامون اهورامزدا فرشتگاني هستند که مظاهر صفات حسنه هستند و براي احترام به آن ها که اول هرکدامشان سين بود هنگام سال تحويل سفره مي گستراندند و هفت قسم خوراکي که نام هريک با سين شروع مي شود: سير، سرکه، سيب، سماق، سمنو، سنجد، سکه، و سبزي را سر سفره مي گذاردند که به سفره ي هفت سين معروف بود      - در بابل و آشور هر معبدی هفت طبقه داشت و هر طبقه به نام یکی از سیارات و هفت رنگ بود (سرخ ، سیمین، سفید، سیاه، ارغوانی، آبی و سبز.)
براي فيلسوف و رياضيدان يوناني«فيثاغورث» نيز عدد هفت، مفهموم ويژه ي خود را داشت که از مجموع دو عدد سه و چهار تشکيل مي شود: مثلث و مربع نزد رياضيدانان عهد باستان اشکال هندسي کامل محسوب مي شدند، از اين رو عدد هفت به عنوان مجموع سه و چهار براي آن ها عدد مقدسي بود.

علاوه بر اين در يونان هفت سياره را خدايي ميدانستند ( سلن، هيليوس،آرس،هرمس، زئوس، آفروديت و کرونوس)
يهوديان قديم نيز براي عدد هفت معناي ويژه اي قائل بودند. در کتاب اول عهد عتيق (تورات) آمده است که خداوند جهان را در شش روز خلق کرد، در روز هفتم خالق به استراحت پرداخت.    -  موسي در ده فرمان خود از پيروانش مي خواهد که اين روز آرامش را مقدس بدارند(روز شنبه و روز تعطيل يهوديان). علاوه بر اين در تورات هفت با عنوان عدد تام و کامل نيز استعمال شده است. از آن زمان عدد هفت نزد يهوديان و بعد ها نيز نزد مسيحيان که عهد عتيق را قبول کردند، به عنوان عددي مقدس محسوب مي شد.
يونانيان باستان همه ساله هفت تن از بهترين هنرپيشگان نقش هاي سنگين و غمناک و نقش هاي طنز و کمدي را انتخاب ميکردند. آن ها مانند رومي هاي باستان به هفت هنر احترام ميگذاشتند.     - روم بر روي هفت تپه بنا شده بود.

در تعليمات کليساي کاتوليک هفت گناه کبيره(غرور، آزمندي، بي عفتي، حسد، افراط، خشم و کاهلي) و هفت پيمان مقدس(غسل تعميد، تسليم و تصديق، تقديس و بلوغ، ازدواج، استغفار و توبه، غسل قبل از مرگ با روغن مقدس، در آمدن به لباس روحانيون مسيحي) وجود دارد. 

  - در بيست و هفتم ژوئن هر سال، روز «هفت انسان خوابيده » مسيحيان ياد آن هفت برادري را که در سال ??? بعد از ميلاد، براي عقيده و ايمان خود، زنده زنده لاي ديوار نهاده شده و دفن شدند، گرامي مي دارند؛ مردم عامه مي گويند که اگر در اين روز باران ببارد، به مدت هفت هفته بعد از آن هوا بد خواهد بود، آن گاه انسان بايد هفت وسيله ي مورد نيازش را بسته بندي کند و با چکمه هاي هفت فرسخي خود به آن دورها سفر کند.

براي ما پيروان حضرت محمد(ص) آخرين مکان عروج، آسمان هفتم محسوب مي شود. نماز شب قدر دو ركعت است كه در هر ركعت بعد از حمد لازم است هفت مرتبه قل هو الله خوانده شود.

قرآن 7 بخش دارد:وعد، وعید، وعض، قصص، امر به معروف، نهی از منکر، ادنیه؛

در قرآن 7 بار سلام آمده:

سلام به نوح،

 به ابراهیم،

به موسی، 
به هارون،

 به یاسین،

به خالدین،

به الحی فجر

.سجده موقعي صحيح است كه هفت عضو بدن با زمين تماسّ داشته باشد.
ترا بــايدكه هفت اندام   هنگام  نماز  اندر       فــروسايي به خـــــاك تيره در كيش مسلماني
و گر از نام هفت اندام پرسي گويمت اينك     دو شصت پاي و دو زانو دو پنجه دست و پيشاني 

در اسلام مرد نمي تواند با هفت طبقه از خويشاوندان خود كه از راه همخوني محرم هستند ازدواج نمايد: 
1.مادر
2. دختر 
3. خواهر 
4. دختر خواهر 
5. دختر برادر 
6. عمّه
7. خاله       (که این هفت مورد در زن نیز صدق می کند.)

مناسك حجّ هفت تا است:
1- احرام 2- طواف 3- سعي 4- عرفات 5- مني 6- رمي 7- ذبح

سعي بين صفا و مروه 7مرتبه است يعني آن فاصله را بايد 7 بار طيّ كرد، صفا و مروه نام دو كوه است در مكّه كه فاصله ميان آن دو كوه 420 متر است كه مي‌توان گفت در آن فاصله شصت تا هفت خوابيده است.      -  هفت بار تهليل از اعمال حجّ است. پس از ايستادن در صفا بايد هفت بار تكبير گويد و هفت بار تهليل خدا .

 در سوره يوسف آمده است كه پادشاه وقت در خواب هفت گاو فربه هفت گاو لاغر و هفت خوشه سبز گندم و هفت خوشه خشك مي‌بيند.

اصولاً الفباي زبان عربي 28حرف دارد كه مي‌توان گفت از چهار تا، هفت ساخته شده است و وجوه صرف هم هفت تا است:

صحيح است و مثال است و مضاعف                       لفيف و نــاقص و مهمـــوز و اجوف

صور فلکي خوشه ي پروين يا ثريا به عنوان «هفت ستاره» معروف است، در حالي که حتي با چشم هاي غير مسلح ميتوان در اين صورت فلکي تا يازده ستاره را ديد.     - عرفاي بزرگ عشق و وصال را در هفت مرحله و هفت وادي نشان داده اند و فاصله ي بين هستي و تباهي را پنچ مرحله دانسته اند.  

  - موسيقي ايران و يونان هفت دستگاه داد،و هفت نوع ساز بادي وجود دارد و علاوه بر اين هفت نت موسيقي وجود دارد(دو، ر، مي، فا، سل، لا، سي) و…

 در افسانه ها نيز با عدد هفت بسار برخورد کرده ایم از جمله: سوار ريش آبي هفت همسر داشت، سفيد برفي با  7کوتوله پشت هفت کوه زندگي مي گرد و افسانه ي اژدهاي هفت سر…

علاوه بر اين مي توان به هفت اقليم، هفت اورنگ، هفت دفتر شاهنامه، هفت پيکر، هفت هيکل، هفت گناه کبيره، هفت خان رستم، هفت الوان، هفت گنج، هفت رکن نماز،هفت تحليل و هفت طواف (در اعمال حج)، هفت قبله(مکه، مدينه،نجف، کربلا، کاظمين،سامرا،مشهد) و… اشاره کرد و به اين ترتيب بود که تعداد بيشماري هفتگانه در دنيا بوجود آمد و به عدد هفت تقدس خاصي بخشيد.

منابع:

مناسك حجّ (ترجمه سيد محمود طالقاني)

هفت در قلمرو تمدن و فرهنگ بشري/زهره والي-تهران:اساطير،
 هفت در قلمرو فرهنگ جهان/مويد شريف محلاتي، سال
سرگذشت رياضيات/ پرويز شهرياري_تهران: نشر مهاجر،
 www.mohsenforoutan.blogfa.



امتیاز :

برچسب ها : خواص،عجایب،عدد،هفت،عجایب هفتگانه،هفت شهر،عشق،عطار،قران کریم، , عجایب بزرگ جهان،خارق العاده ترین مکانهای دنیا،مکانهای عجیب جهان،دلایل تقدس عدد7، افسانه های قدیمی77 ,
عجایب عدد هفت نوشته شده در جمعه 1391/08/26 ساعت 0:21

مطالب مرتبط



ارسال نظر برای این مطلب


کد امنیتی رفرش





لینک دوستان
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به moalleman می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .